Spoed? Bel ons!

0172 - 53 96 90

Protheses

Protheses

Volledige prothese

Een volledige prothese (boven, onder of allebei) valt binnen de basisverzekering, zodat de zorgverzekeraar daarvan een groot deel vergoedt. U betaalt altijd zelf een deel (de eigen bijdrage) en ook kan het eigen risico verrekend worden. Het eigen risico dat u moet betalen, hangt af van hoe hoog u dat heeft ingesteld én hoeveel u daarvan dit jaar al heeft gebruikt.

Heeft u een polis afgesloten met vrije zorgkeuze (restitutiepolis), dan heeft u de vrijheid de prothese te laten maken waar u dat wilt en zal de zorgverzekeraar meer vergoeden, ook als u de prothese bij ons laat maken.

Heeft u een naturapolis afgesloten, dan zult u een geringere bijdrage van uw zorgverzekeraar krijgen omdat wij met geen enkele verzekering een contract hebben.

Gedeeltelijke prothese

Een gedeeltelijke prothese valt in de aanvullende verzekering. De vergoeding van deze prothese hangt af van hoe en óf u aanvullend verzekerd bent.

Voor de financiële afhandeling van de prothese, ontvangt u zelf de volledige nota hiervan. Deze declaratie kan op papier of digitaal, net wat u makkelijker vindt. Het is dan de bedoeling om die declaratie volledig aan ons te voldoen en deze direct door te sturen naar uw zorgverzekeraar. De afhandeling gaat daar meestal snel, zodat u het wel vergoede deel ook vlot op uw rekening krijgt.

U kunt een begroting aanvragen zodat u vooraf bij uw zorgverzekeraar kunt informeren wat de vergoeding zal zijn.

Locatie

Contact

Copyright © | Tandartsenpraktijk Nieuwveen | Website door Irmedia